Vakantiewoning de Bloesem is een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van natuur en cultuur. 

Onze vakantiewoning is een vrij gelegen woning met aan de achterzijde onze eigen woning en aan de voorzijde de vakantiewoning. De tuin grenst niet aan een andere tuin. U kan dus rustig vertoeven in de tuin en de honden kunnen vrij spelen zonder dat ze rechtstreeks contact hebben met andere honden. Dus ook voor honden die niet zo gesteld zijn op andere honden is dit ideaal. In onze vakantiewoning zijn honden dan ook van harte welkom,  met een goed omheinde privétuin van 1m80 hoog en een          5 are grote omheinde tuin kunnen ook zij zich heerlijk uitleven buiten.

Ook aan de kinderen wordt er gedacht met voldoende speelgoed en spelletjes  en voor de kleinste een commode met babybad, kinderstoel, wiegje, zitje voor het toilet en ook wat aangepast speelgoed.

Voor het zitcomfort is er sinds maart 2019 een nieuwe zeer comfortabele lederen driezitbank voorzien die uitklapbaar is tot een comfortabel bed van 1m60 met topper. Daarnaast is er ook een comfortabel lederen fauteuil.

Bij warm weer kan u zich heerlijk verkoelen binnen met onze airco of op het terras onder de zonneluifel en dit terwijl u gebruik kan maken van het gratis wifi netwerk of kan kijken naar tal van tv-zenders in diverse talen. De afwas hoeft u niet zelf te doen, dit stopt u gewoon in de vaatwasser. 

Vakantiewoning De bloesem ligt in een landelijke omgeving maar langs een weg die vlot verbonden is met de autostrade en onze gezellige provinciehoofdstad Hasselt waar veel winkels,restaurants en musea zijn. De vakantiewoning ligt op ca 25 meter afstand van de weg en heeft een afgesloten privéparking waar u de auto veilig kan parkeren.

Vanuit onze vakantiewoning zijn er ook vele wandel-en fietsmogelijkheden denk maar aan de Haspengouw fietsroutes die voor onze vakantiewoning ligt. Achter de vakantiewoning kan er meteen de velden in gewandeld worden met in de lente de mooie bloesems om te bewonderen. in de omgeving zijn er tal van mooie wandelgebieden in de Mombeekvallei in Alken, de Teut in Zonhoven, de vijvers van de Platwijers.  Vanuit de vakantiewoning kan u meteen tussen de velden en boomgaarden gaan wandelen of fietsen. Ook de Haspengouwfietsroute vertrekt vanuit de vakantiewoning met kilometers fietsplezier. Op deze routes vind u ook vele leuke terrasjes en restaurantjes om te genieten van lekkere limburgse streekbieren en streekgerechten. 

Hasselt is een mooie en gezellige proviniciehoofdstad met tal van leuke boetieks, trendy restaurantjes, musea en andere bezienswaardigheden zoals de Japanse tuin.

Voor de kinderen is er zelfs een overdekt pretpark namelijk Plopsa Indoor en ook binnenspeeltuin Pretland en bij mooi weer is er Bokrijk met zijn vakwerkhuizen museum, grote speeltuin en prachtige botanisch tuin; In de Kinderboerderij Kiewit kunnen de kinderen een bezoekje brengen aan de boerderijdieren en spelen op de speeltuin. Gezellige steden zoals Sint-Truiden, Tongeren en Maastricht liggen op korte afstand.  In augustus gaat het festival Pukkelpop weer naar jaarlijkse traditie door in Hasselt Kiewit op 6 km van de vakantiewoning. En er is nog zoveel meer te ontdekken in Hasselt en omgeving!

Voor de honden zijn er diverse meren en losloopgebieden in de buurt zoals de Holsteenbron in Zonhoven met losloopweide, het Schulensmeer, Hondenzwembad het Speelhof in Sint-Truiden, losloopgebieden Herckenrode en domein Nieuwenhoven en nog zoveel meer! Dus voor ieder wat wils!

Ook met oudjaar is onze vakantiewoning geschikt voor honden omdat er in Hasselt en omgeving enkel nog gebruik wordt gemaakt van geluidsarm vuurwerk. Rondom de vakantiewoning is er ook weinig of niets te merken van het vuurwerk.